Water-rAnt houdt de link tussen haven en stad open

Marc-Van-Peel-Water-rAntHavenschepen Marc Van Peel is voorstander om het havenerfgoed in het dagelijkse leven van de Antwerpenaren te integreren. Hij ziet het als een middel om de link tussen haven en stad in stand te houden.

Havenpromotor Water-rAnt 2013

“In dat kader verleent het Havenbedrijf dan ook haar steun aan Water-rAnt. Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen waardeert het de inspanningen die de organisatie levert om in een gezellige en authentieke sfeer een breed publiek kennis te laten maken met het havenerfgoed en met de moderne haven”, zegt Van Peel nog. Ook dit jaar engageert het Havenbedrijf zich voor een deelname aan Water-rAnt 2013.

Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (GHA) speelt een belangrijke rol in de dagelijkse werking van de haven. GHA besteed niet alleen aandacht aan de economische aspecten van de haven, maar het heeft ook oog voor maatschappelijke belangen.

De haven is er door en voor mensen

Denk maar aan het MAS Havenpaviljoen, de haven bustours en talloze evenementen die het Havenbedrijf organiseert. Daarnaast sponsort het GHA ook verschillende activiteiten in en rond het havengebied.

Waardering voor het havenerfgoedMarc van peel opening tentoonstelling

Ons erfgoed vertelt ons niet alleen het verhaal van wat is geweest. Het leert ons ook het heden te begrijpen en laat ons vooruitkijken naar nieuwe mogelijkheden en kansen, naar de toekomst.
Het doel is om het havenerfgoed te integreren in het dagelijkse leven van de Antwerpenaren en op die manier de link tussen haven en stad in stand te houden.

Lees hier meer over het jubileumjaar 150 jaar Schelde Vrij, de verjaardag van het afkopen van het tolrecht op het scheepvaartverkeer.

De haven van Antwerpen…

Havensleepboot GHA

…is een wereldhaven, de nummer twee in Europa en een wereldspeler van formaat. Ze is de economische motor van de regio, van Vlaanderen en België.

Het aantal goederen dat wordt gelost en geladen is de jongste 20 jaar bijna verdubbeld tot 184 miljoen ton. Van windmolens tot auto’s, van koffie tot fruit, de meest uiteenlopende producten passeren de haven.

De haven van Antwerpen is bovendien een belangrijke werkgever en levert werk aan 60.500 mensen in het havengebied. Indirect creëert de Antwerpse haven zelfs jobs voor 146.000 mensen.

Tal van geplande en aangekondigde investeringen bevestigen het vertrouwen van de Antwerpse havenbedrijven en zorgen ervoor dat de Antwerpse haven haar positie in Europa en in de wereld kan versterken.