Over Ship to Shore

Sinds 2005 opereert Pit de Jonge onder de bedrijfsnaam Ship to Shore en verzorgt hij persrelaties van diverse watergerelateerde evenementen, initiatieven en projecten.
Hij werkt daarnaast nog steeds als free lancer voor algemene pers zowel als watersportbladen in binnen- en buitenland.
Opdrachtgevers zijn projecten zoals salons, watertoeristische evenementen, watersport- of maritiem erfgoedmanifestaties. Of organisatoren van watercompetities en waterrecreatieve manifestaties.
Daarbij wordt een panoplie aan mediatechnieken ingezet: aangepaste tekstverwerking, fotografie, grafiek enz.

 • Over Pit De Jonge

  Hij werd niet toevallig verwekt tijdens een onvoorzien ‘verlof’ van matroos Mike De Jonge die even zijn vrouw Lisette Storms thuis ging verrassen. Het verhaal dat hij 18 dagen na de geboorte al op een zeilboot zat klopt naar de standaarden van de weerkunde niet helemaal. De geur van een houten schip met katoenen zeilen en een kapokken matras is anders niet uit het prilste geheugen te wissen.

  Op zijn vijftiende behaalde hij een zeildiploma op het Antwerpse Galgenweel. Vanaf dan begon de strijd met zijn vader die de halve oceaan en de hele Noordzee had doorkruist.

 • Hoger, scherper, sneller

  Na de studies aan de fotoschool en vervolgens mediahogeschool, ging hij de free lance foto journalistiek in. Wat leidde tot het hoofdredacteurschap van Yachting, een onafhankelijk watersportmaandblad.
  Toen dat opgedoekt werd, openden zich andere perspectieven, reportage- en redactiewerk voor tijdschriften, kranten en sporadische medewerking aan evenementen of radio- en TV uitzendingen. Dat bracht hem in nauw contact met plaatselijke nautische helden tot bij de absolute wereldtop qua zeil, watersport en maritieme erfgoedevenementen.
  De Spa Regatta in Nieuwpoort, de achtereenvolgende Whitbread en later Volvo Ocean Race projecten (Rucanor Sport, Rucanor Tri Star, Yess, Volvo) de Tour de France a la Voile, de Mini – en later de Transat 650, Barlo Plastics, Belgacom trimaran, Quarter-, Half- en One Ton Cups, enzovoort en zo verder.