Koninklijke Antwerpse Watersportvereniging “S.R.N.A.”

SRNA clubhuis 1900Watersport in Antwerpen gaan veel verder dan 150 jaar terug.

De SRNA is een van de bewakers van dit geheugen.  

Watersport kent aan het eeid van de 19 de eeuw vele gezichten.
De elitaire: yachting is een kwestie van de adel en de nieuwe industrielen. Koningen, keizers en admiraals strijden tegen de nieuwe staal, textiel of drankenbaronnen met indrukwekkende jachten voor magnifieke bekers.De populaire: zwemmen is goed voor lijf en leden en komt ook voor in de eerste annalen van de SRNA voor. Er is ook nog roeien, kano en kajakvaren.

In 1878 gaan 3 watersportverenigingen waarvan de oudste opgericht in 1858 samen en stichten de S.R.N.A. Deze groeit tot een levendige vereniging met  een rijk verleden en traditie, verbonden met Antwerpen, de haven en de nationale sportgeschiedenis.

Waardevolle klassieke schepen

SRNA zwemmersDe S.R.N.A.  deelt uw enthousiasme en passie voor varend erfgoed en  klassieke boten. Er is een gezoinde afdeling jeugdzeilen op het Galgenweel en er is een afdeling Schelde. Het modernistische clubhuis kijkt uit over de rede, het terras van de club heeft de magnifieke skyline van Antwerpen als overbuur.

 

 Enkele jachten van onze leden, Ouderhoek, de Napoleon, de Allegonda en de pas in de S.R.N.A. gerestaureerde Mar-I-Cel , zijn te bewonderen op Water-rAnt.

 

SRNAWij bieden al onze leden met klassiek of moderne jachten een goed uitgeruste werkplaats voor restauratie, reparatie, onderhoud en nieuwbouw. De varend erfgoedafdeling geeft u desgewenst  professioneel advies en hulp .

Voor alle inlichtingen contacteer het secretariaat  0475/79 22 25 of kom naar het clubhuis liefst na afspraak  Beatrijslaan 29 , 2050 Antwerpen.

WebsiteSRNA