HERITA iedere dag Open Monumentendag

Iedere dag Open Monumentendag: dat is het doel van Herita. We HERITA button Monumenten vertellen ons immers over heden en verleden.

Wij zorgen ervoor dat iedereen van deze monumenten kan genieten. Nu en in de toekomst.
Door de deuren van monumenten open te gooien en om te toveren tot plaatsen vol beleving en verwondering.

 

De twee pijlers van Herita

logo_herita_baseline_WEBHerita wil een breed publiek aanspreken:

  •           Door gratis lidmaatschap zodat zorg en passie voor monumenten een gedeelde passie van een grote gemeenschap wordt. Een lid van Herita krijgt: een maandelijkse nieuwsbrief, permanente voordelen, exclusieve erfgoedactiviteiten, leuke
  •           acties, kortingen bij partners, …
  •           Door een boeiende erfgoedbeleving voor jong en oud te ontwikkelen in monumenten, zoals de familietrajecten in Kasteel van Horst (Holsbeek) en Kasteel Beauvoorde (Veurne)
  •           Door Open Monumentendag, het grootste erfgoedfeest van Vlaanderen, op de tweede zondag van september, verder uit te bouwen tot een breed gedragen evenement voor iedereen.

 

Herita ontwikkelt een Netwerk Open Monumenten:

we werken aan een breed netwerk van monumenten, archeologische sites, landschappen en varend erfgoed in Vlaanderen. Herita brengt het publieksgericht aanbod van het netwerk tot bij het grote publiek en we zorgen voor uitwisseling van kennis en expertise naar het netwerk.